Wijn&spijs

Tinteau specialiseert zich terdege in deze interessante materie. Door de verschillende aroma’s en smaken van het goddelijke druivensap tot in het detail te ontdekken met dagelijks experimenteren, bijleren en ontdekken, kunnen wij de juiste wijn voorstellen bij het gekozen gerecht.

Kom dit ontdekken in onze winkel en laat u vertellen wat de ideale combinatie is.

Al zeker 1 van onze favorieten is dit heerlijke gerechtje met kip en … zoete witte wijn

Leg je kip – die je eerst insmeert met olijfolie aangevuld met kippekruiden – in een ovenschotel, daarrond 40 teentjes gepelde look en een aantal sjalotjes, alsook niet te grote aardappeltjes in de schil (of grove stukken geschilde aardappel kan uiteraard ook).
Overgiet het geheel met een zoete witte wijn.
Zet in de voorverwarmde oven (220° klassieke oven – 200° heteluchtoven) en overgiet geregeld met de zoete wijn (om de 15 min ongeveer).
Je moet ongeveer een uur oventijd per kilogram kip rekenen.
Uiteraard serveer je deze kip met een gekoeld glaasje zoete witte kwaliteitswijn.

Smakelijk!